The apartment located within a 1970’s residential tower that enjoys significant views to Sydney’s Manly beach to the north, and Shelley Beach and the ocean to the east, was recently refurbished by Redgen Mathieson as a Sydney base for an Australian expatriate couple.

The interior has been completely remodelled, removing existing partition walls to create a sequence of open plan spaces. Bathrooms, a laundry and kitchen are clustered toward the building’s core, creating an uninterrupted perimeter that maximises light, views and a sense of openness. Stone clad blade walls define the living, dining and bedroom spaces whilst engulfing existing structural columns. An impression of calm is created within the apartment through a limited material palette of limestone, linen and grey oak veneer.

manly-apartment-01

manly-apartment-02
manly-apartment-03
manly-apartment-04
manly-apartment-05
manly-apartment-06
manly-apartment-07
manly-apartment-08
Photography by Romello Pereira.